miercuri, 29 aprilie 2015

Cea mai bună vreme pentru pescuitul cleanului

Cea mai bună vreme pentru clean pare a fi cea cu un vânt uşor sau în mici rafale, cu nori răzleţi şi ceva mai răcoroasă, apă limpede, apa să nu fie totuşi extrem de scăzută întrucât nu-l mai găsim, se ascunde, de bună seamă, în locuri mai adânci, mai reci, mai ferite: maluri, gropi, trunchi copac, copaci căzuţi... şi multe altele.
(bineînţeles, în afară de perioadele din iarnă cu frig şi gheaţă, chiar copcă, atunci când se prind exemplare mari la momeli naturale: ficat, viermi... şi altele.)

nu e o regulă. însă am prins mai mult pe o astfel de vreme.

1. valurile făcute la nivelul apei reduc vizibilitatea cleanului suspicios şi foarte atent. deci, ne camuflăm mai uşor.
2. vântul oxigenează apa şi astfel creşte activitatea cleanului, chiar apetitul.
3. vântul aduce cu el pe suprafaţa apei lăcuste, furnici, seminţe, fructe ş.a. şi astefel cleanul devine mai atent la ce cade pe apă. de aceea, o muscă artificială plasată natural pe apă poate trezi comportamentul lacom, oportunist şi agresiv al cleanului.
bineînțeles că funcționează perfect cu momeli naturale la plută: lăcustă, ficat, greiere, bondar, dude, viermișori, bucățică oblete ș.a.

albine viespi pescuit clean
rotative voblere mulinete snur musca jiguri

4. deasemenea valurile mişcă vegetaţia din apă şi cea de pe malurile înalte, acest fapt aduce hrană, cleanul devine căutător.
5. nori pot crea porţiuni de umbră, astfel încât umbra noastră să nu cadă pe apă, ne camuflăm mai lesne, măcar pe o perioadă rezonabilă de timp.
6. apa limpede e bună pentru ca cleanul să vadă gândacul nostru, imediat după ce acesta face zgomotul specific căderii pe apă, cleanul fiind atras de zgomot, dar şi de aspectul său: culori, mărime, tip (albină, lăcustă, greiere, viespe, bondar, gândac colorado, cărăbuş)...

Ai acum ghidul de pescuit la clean în format pdf.
Ghidul conţine 63 pag. de text şi fotografii în format A5.

Preţ: 1 €

se plăteşte prin orice card visa, mastercard, maestro etc indiferent în ce monedă este contul, în lei sau în alta.
treceţi adresa de email şi vi se va livra ghidul în formar pdf, carte electronică, poate fi citită pe orice dispozitiv tabletă, smartphone, laptop, desktop...

o altă modalitate la fel de simplă este cea prin virarea sumei corespunzătoare într-un cont bancar...





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu